Dekorsten och singel

Vi säljer dekorsten och singel i säck. Vi är särskilt stolta att kunna erbjuda röd Tranås-granit i olika fraktioner.

Granitkross ger karaktär i trädgården. Och den från Tranås är särskilt attraktiv. Den röda Tranås-graniten är Sveriges rödaste granit och bidrar till att skapa en varm atmosfär i trädgården.

Dekorsten och singel av röd granit från Tranås

Den röda graniten bryts strax utanför Tranås och exporteras över hela världen. Den röda tonen är populär att användas både som byggnadsmaterial till byggnader och gravvårdar.

Även den sten som inte kan bearbetas till plattor och byggnadsmaterial används och kan krossas till dekorativt material för användning i trädgårdar och offentliga utemiljöer.

Granitkross som dekorsten

Stenkross kan användas på många olika sätt i trädgården. Både i grusgångar eller som dekorsten runt och i planteringar. Det kan även användas som skyddande yta intill husfasaden och runt träd.

Röd granitkross är en distinkt och ovanlig variant av krossad granit som tillför en karakteristisk färgprakt till trädgården. Den djärva och rika nyansen av rött ger en levande kontrast till grönskande växter och kan skapa en iögonfallande estetik. Detta unika material utgör inte bara ett funktionellt underlag utan även en dekorativ touch som förhöjer trädgårdens intryck. Dess ovanliga färg gör den till ett utmärkt val för trädgårdsytor där man söker något annorlunda och unikt.

Förutom dess estetiska fördelar erbjuder röd granitkross också praktiska fördelar. Dess slitstarka natur och motståndskraft mot väder och vind gör den till ett hållbart material för gångvägar, uppfarter eller dekorativa ytor i trädgården och kräver minimalt underhåll.

Skiftar färg efter vädret

Den röda granitkrossen förblir inte statisk i sin färgton; den har en förmåga att skifta sin röda nyans beroende på om den är våt eller torr. När regndroppar eller bevattning träffar ytan intensifieras färgen och får en djupare och mer levande ton, vilket skapar en dynamisk visuell effekt i trädgården.

Rött stenmjöl

Stenmjöl i trädgården används framför allt som underlag för plattor och kullersten.

Vi erbjuder stenmjöl från den röda graniten. Som markbeläggning och i gångar kan stenmjöl av röd granit även vara ett dekorativt material som förhöjer estetiken och funktionaliteten i trädgården. Rött stenmjöl kan även användas för att skapa vattenavvisande ytor runt växter eller vid trädgårdsanläggningar för att minska vattenavdunstning och hålla jorden fuktigare längre.

Vi säljer dekorsten och singel i säck. Särkilt av den röda Tranås-graniten i olika fraktioner.

Beställ dekorsten i storsäck från oss!

Vi på Tranås Åkeri erbjuder granitkross som dekorsten i olika fraktioner. Materialet kan beställas i storsäckar med 750 kg respektive 1400 kg.

Åtgång dekorsten och singel (exempel)

Vi rekommenderar ett 3 cm tjockt lager för dekorytor. 1400 kg räcker då till en yta av cirka 32 m². Ska dekorstenen användas för gångar eller garageuppfarter rekommenderar vi ett lager på 5 cm, då räcker 1000 kg till 19,5 m².

Vilken fraktion på granitkrossen ska jag välja?

Vilken storlek du ska välja beror på vad du tycker är snyggast. Vi har granitkross i många olika fraktioner. Kom ihåg att ju större storlek du har på granitkrossen, desto mer behöver du för att täcka en viss yta.

Leveranstid & fraktkostnad

Här kan du beställa olika typer av dekorsten och grus och få hemlevererat. Du väljer själv om du vill hämta den på plats hos oss här i Tranås eller om vi ska leverera den hem till dig.

Är du ett företag som vill beställa?

Tag kontakt med oss på order@tranasakeri.se eller ring 0140-38 48 60.

Dekorsten och singel

Vi säljer dekorsten och singel i säck. Granitkross av röd granit 4-8 mm

Granitkross, Tranås röd

4-8 mm

750 kg, exkl frakt, inkl moms 1.700 kr/st
1.400 kg, exkl frakt, inkl moms 2.500 kr/st

Vi säljer dekorsten och singel i säck. Granitkross av röd granit 8-16mm

Granitkross, Tranås röd

8-16 mm

750 kg, exkl frakt, inkl moms 1.700 kr/st
1.400 kg, exkl frakt, inkl moms 2.500 kr/st

Vi säljer dekorsten och singel i säck. Granitkross av röd granit 16-32mm

Granitkross, Tranås röd

16-32 mm

750 kg, exkl frakt, inkl moms 1.700 kr/st
1.400 kg, exkl frakt, inkl moms 2.500 kr/st

Granitkross av röd granit 32-64mm i storsäck

Granitkross, Tranås röd

32-64 mm

750 kg, exkl frakt, inkl moms 1.700 kr/st
1.400 kg, exkl frakt, inkl moms 2.500 kr/st

Bergkross av röd TRanås-granit 0-18mm i storsäck

Bergkross, Tranås röd granit

0-18 mm

750 kg, exkl frakt, inkl moms 1.700 kr/st
1.400 kg, exkl frakt, inkl moms 2.500 kr/st

Stenmjöl av röd Tranås-granit 0-4mm i storsäck

Stenmjöl, Tranås röd granit

0-4 mm

750 kg, exkl frakt, inkl moms 1.700 kr/st
1.400 kg, exkl frakt, inkl moms 2.500 kr/st

Beställning dekorsten och singel av röd granit

Jag beställer följande produkt och inväntar offert med komplett pris inkl leveranskostnad från er.
Därefter bekräftar jag ordern via mail och erhåller en orderbekräftelse med vidare information gällande betalning och leverans.

Produkter

Leverans

Personuppgifter

Köpvillkor

Priser

Det angivna priset avser köp av själva produkten. För att lämna ett totalpris inklusive leverans behöver vi veta adressen dit varan ska levereras. Genom att fylla i beställningsformuläret får vi all information för att kunna skickas en offert till dig med frakten inkluderad.

Efter att offerten skickats och du bekräftat ordern kommer vi att ta kontakt med dig för att komma överens om övriga detaljer vad gäller leverans, betalning samt leveranstid.

Betalning

Vi erbjuder betalning på två sätt, antingen genom swish eller med förskottsbetalning via faktura.

Leverans

Vi levererar för närvarande inom Tranås med omnejd och leveranstiden är individuell beroende på för typ av vara och postnummer. I samband med orderbekräftelsen kommer vi att uppge uppskattad leveranstid och ta en kontakt med er för vidare hantering.

För en framgångsrik leverans finns det ett antal förutsättningar som måste uppfyllas, och det är kundens ansvar att säkerställa deras uppfyllelse. Det är av yttersta vikt att leveransplatsen är fri från undermåliga cementplattor, marksten eller liknande, då dessa kan brista. Dessutom måste underlaget vara anpassat för passage av tung lastbil. Om du har specificerat en särskild leveransplats är det nödvändigt att förutsättningarna för lastbilstransport är uppfyllda. Vid ankomsten gör chauffören en bedömning för att avgöra om transporten kan genomföras till den önskade platsen. Om chauffören anser att det inte är möjligt att fortsätta, beslutar denne var godset kan avlastas, så nära den önskade platsen som möjligt.

Leveransplatsen måste vara tillgänglig för en vanlig lastbil och vägen bör vara minst tre meter bred med en fri höjd på 4,5 meter. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt eventuella trånga svängar till leveransplatsen, och det bör finnas tillräckligt med plats för lastbilen att svänga in eller backa ut från leveransadressen. Detta gäller särskilt om leveransen är till ett område med smal väg. Tveka inte att kontakta oss om du är osäker eller har ytterligare frågor.

Vid frånvaro vid ankomst levereras varan enligt plan. Eventuella ändringar i våra standardleveransvillkor måste godkännas och bekräftas av oss innan varorna skickas. Om ändringarna inte har bekräftats av oss gäller våra standardleveransvillkor.

Om transporten till leveransplatsen inte kan genomföras inträffar en så kallad bomkörning. Detta innebär att chauffören tvingas återvända till utkörningsplatsen. Orsakerna till detta kan vara hinder på vägen eller att vägen till leveransplatsen inte uppfyller de krav som krävs för att möjliggöra en leverans. Det ligger på kundens ansvar att säkerställa att dessa krav är uppfyllda. Vid en bomkörning på grund av otillräckliga förutsättningar på vägen åligger det kunden att täcka de extra kostnaderna för bomkörningen. Det är därför av yttersta vikt att noga överväga och säkerställa att leveransvägen är tillräckligt framkomlig för att undvika eventuella bomkörningskostnader.

Storsäck levererat på pall

Levereras med pallyftare. Inte med kranbil. En pallyftare kan inte leverera säcken på grus eller gräsyta. Närmast hård yta väljs av chauffören. Om din fastighet är mycket stigande eller nedförs, måste chauffören välja en lämplig plats. För leverans med storsäck på pall, ringer vi inte i förväg, men du aviseras med ett sms från vår logistikpartner. Vid leverans på pall finns inte möjlighet att kontakta chauffören med önskad leveransplats eller tid.

Ångerrätt

Du har alltid 14 dagars ångerrätt från det datum som du har mottagit varan. Ångrar du köpet, ska du själv välja att ombesörja transporten och returnera varan senast på den 14 dagen efter mottagandet, eller returnera varan direkt vid ankomst. Väljer du att returnera varan med vår lastbil, ska du betala för returtransporten motsvarande leveranspriset. Om du returnerar varan, skall den vara i samma skick/beskaffenhet som när du mottog varan. Detta betyder att ångerrätten kan bortfalla om produktens skick eller mängd inte är densamma som som vid leverans. När ångerrätten tas i anspråk, kommer du att få dina pengar i retur efter att vi har mottagit produkten retur och kontrollerat att den uppfyller villkoren för ångerrätten. Pengarna återbetalas med banköverföring.

Reklamationsrätt

När du handlar av oss på Tranås Åkeri har du enligt gällande lag 2 månaders reklamationsrätt. Detta betyder, att du kan antingen få byta din vara, få pengarna i retur eller till ett reducerat pris, beroende på problemets art. Detta förutsätter naturligtvis att reklamationen är berättigad, och att bristen inte har uppstått på grund av felaktigt användande av produkten eller annan påverkan på grund av fel hantering. Varan skall vara ”orörd” och innehålla samma ursprungsmängd som vid mottagandet. Reklamation ska göras snarast efter det att du har upptäckt problemet med varan. Om du reklamerar inom två månader efter att problemet upptäcks, kommer reklamationen att vara gällande. Vi återbetalar vidkommande fraktkostnader som du har fått i samband med returnering av varan, när reklamationen är korrekt. Kontaktupplysningar hittar du på kontaktsidan. När du returnerar varan ber vi dig upplysa ordernummer samt en kort beskrivning av varans fel. Bifoga även en bild på produkten där varans fel blir tydligt. Reklamationsrätt gäller inte för felbeställning av varor på grund av bristande kunskap om den specifika produkten.

Vägledande Volym

Produktmängden är vägledande. Beräkna alltid lite mer än det du teoretiskt ska använda. Vikten kan variera, t.ex i torr och våt väderlek. Vått och torrt material väger inte detsamma. Detta skall du alltid ta hänsyn till när du handlar och beställer produkter av detta slag. Upplysta volymvikter är vägledande. Volymvikter för en produkt kan från underleverantörens sida innehålla fel eller ändringar. Dessa sälj- och leveransbestämmelser gäller för alla köp genomförda från Tranås Åkeri och vår verksamhet och såvida inget annat än vad som är skriftligen avtalat mellan dig och Tranås Åkeri. Angivna priser är inklusive moms respektive exklusive moms. Vilket som gäller står vid belopp. Skriftliga avtal med Tranås Åkeri skall vara på svenska. Vi rekommenderar att ta kopia/backup av samtliga data. Tranås Åkeri kan inte vara ansvarig för förlust av data och andra indirekta följdskador orsakade av produkter sålda av Tranås Åkeri, såvida inte svensk lag anger annat.

Dina personliga upplysningar

För att möjliggöra handel från Tranås Åkeri via beställning på hemsidan skall du som minimum registrera följande personliga upplysningar.

  • Namn
  • Adress
  • Telefonnummer
  • E-mail adress

Vi utför registreringen av dina personliga uppgifter i syfte att kunna leverera en vara till dig. Dina personuppgifter registreras hos Tranås Åkeri AB och arkiveras i fem år och raderas därefter. Fem år är ett krav enligt bokföringslagen. Om personliga upplysningar efterfrågas av myndighet från vår webbsida säkerställer vi att det alltid föregås av ditt samtycke och att du är informerad om vilka upplysningar som inhämtats och varför.

Här hittar du vår integritetspolicy samt cookiepolicy (länk)